Recepty na zahradní limonády

Léto je plné barev, vůní a hlavně čerstvých plodů a bylinek. Tak toho využijte! Projděte se bosí po zahradě a natrhejte to, nač máte zrovna chuť. Poté dle vlastní kreativity nakombinujte, zalijte v ideálním případě vodou ze studánky a dejte do lednice na pár hodin vylouhovat. Nebo si rovnou připravte jednu zahradní limonádu dle našeho receptu.

Jahodová s mátou

INGREDIENCE: čerstvé jahody/ máta/ limeta/ zázvorová limonáda/ led

POSTUP: Omyté jahody nakrájíme na plátky a vložíme do džbánu nebo vychlazených sklenic, přidáme čerstvou mátu a šťávu z vymačkané limety. Nakonec nasypeme led nebo ledovou tříšť a vše zalijeme zázvorovou limonádou nebo vodou. Servírujeme ozdobené plátkem limety.

Levandulová s citronem

INGREDIENCE: čerstvá levandule/ citron/ med/ led

POSTUP: V menším množství vody rozpustíme dvě lžíce medu a přidáme hrst levandule. Necháme – nejlépe přes noc – vylouhovat v lednici. Nakrájíme omytý citron na plátky a jeden vymačkáme. Šťávu z citronu přidáme k vychlazené směsi, přidáme led, na plátky nakrájený citron a dolijeme vodou či sodou. Ozdobíme levandulí. Pokud chceme vizuálně podpořit nápoj, pak vezměme několik borůvek či ostružin a do každé sklenice vhodíme pár kuliček a rozmačkáme.

Melounová s meduňkou

INGREDIENCE: meloun/ limeta/ citron/ meduňka/ třtinový cukr/ led

POSTUP: Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a jedné limety, rozmícháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Lžičkou vydlabeme meloun a odstraníme pecky. Kousky melounu vložíme do džbánu, zalijeme připravenou šťávou a vhodíme hrst meduňky. Nakrájíme na kolečka limetu, citron a také přidáme do džbánu. Vše zalijeme vodou či sodovkou.

Okurková se zázvorem

INGREDIENCE: salátová okurka/ citron/ zázvor/ máta nebo meduňka/ třtinový cukr/ led

POSTUP: Nastrouháme jednu okurku a necháme v míse chvíli odstát. Oloupeme zázvor a nakrájíme na plátky. Přidáme jej k nastrouhané okurce a necháme společně v lednici odstát. Poté dáme do mixéru, přidáme dvě lžíce třtinového cukru, šťávu z jednoho citronu a vše rozmixujeme. Do džbánu nasypeme led, na plátky nakrájený citron a hrst čerstvé máty či meduňky a vše zalijeme rozmixovanou směsí. Dolijeme vodou či sodou a servírujeme ve vychlazených sklenicích s plátky okurky.

Připravila: Barbora Vojtová

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.