Letošní Oscar ve veganském

Co má společného Hollywood a boloňská omáčka z divokých hřibů? Dnes večer víc než dost. 70 % občerstvení na předávání Oscarů se totiž nese ve veganském duchu. Šéfkuchař Wolfgang Puck připravoval galamenu pro Oscary již 26krát, ale tentokrát se poprvé všechno točí kolem rostlinného jídla – labužnická večeře pro 1500 hostů bude (téměř) veganská.

Puck pochází z rakouských Korutan, ale žije ve Spojených státech, kde vlastní více než 70 restaurací – od fast foodu, přes kavárny až po luxusní restaurace. Kromě toho má šest restaurací v Tokyu a Yokohama City. Má 5 000 zaměstnanců a jeho roční obrat činí cca 400 milionu dolarů. V roce 2007 se Puck zavázal ve svých restauracích zastavit prodej foie gras, používat pouze organicky pěstovanou zeleninu a ovoce, vejce z kuřat ve volném výběhu a maso ze zvířat, která nebyla chována ve stísněných podmínkách. Nám se podařilo získat náhled do galamenu na dnešním Guvernantském bálu. Tak ať si pochutnají!!

Amuse Bouche

– Compressed watermelon, housemade cashew ricotta, mint agave syrup (V)
– Avocado tostadas with crunch cabbage and chipotle glaze (V)
– Roasted cauliflower toast, agrodolce shallots, golden raisins, sumac (V)
– Eggplant caponata on grilled crostini (V)
– Tajin spiced popcorn (V)
– Housemade potato chips (V)

Tray-Passed Hors d’Oeuvre

– Duck carnitas, mini blue corn taco, pomegranate mole, pear pico de gallo
– Watermelon, hamachi, yuzu kosho
– Smoked salmon Oscars matzah
– Miniature wagyu burger, sharp cheddar, remoulade
– Assorted signature pizzas
– Spicy tuna tartare in sesame miso cones
– Beef macaron, herb goat cheese, citrus
– Winter spice French toast with pumpkin crème Brulee
– Puffed air bread, aquafaba mousse, bell pepper caviar (V)
– Root vegetable potstickers, carrot ponzu (V)
– Wild mushroom cigar, truffle aioli, truffle ash, cigar box (V)
– Vegetable rice paper roll, mango, papaya, mint, Thai basil (V/AG)
– Sweet potato tempura with mint cilantro aioli (V)

Passed Small Plates

Served Cold
– Maitake mushroom salad, eggplant baba ghanoush, tahini, burnt onion syrup, sumac spiced pita crumbs (V)
– „Frozen“ tangerine, gooseberry, avocado, mint cucumber, aji amarillo vinaigrette (V)
– Baby little gem lettuce, crispy quinoa, pomegranate, wild herbs, green goddess vinaigrette (V)

Served Hot
– Potato tots, herb crème Fraiche, caviar
– Cacio e Pepe macaroni and cheese
– Miyazaki wagyu beef, NY Yukon Gold potato puree with creme Fraiche, braised celery and spring onion
– California sand dabs grenobloise, lemon, capers, cauliflower purée, crispy cauliflower chips
– Jidori poussin chicken and waffles, bourbon maple syrup
– Black truffle chick pot pies
– Forbinnin black rice, miso-glazed baby eggplant, Hunan sauce, crispy wild rice (V)
– Wild mushroom bolognese, rigatoncini pasta (V)
– Housemade tofu, hijiki seaweed rice, carrot greens, edamame, ginger ponzu (V)
– Moroccan spice vegetable tagine with cauliflower couscous, dried fruit harissa (V)
– Housemade campanelle pasta with preserved Meyer lemon, artichokes, English pea, pea tendrils (V)
– Braised leeks, fennel sunchoke puree, cipollini onion, haricot verts, tomato herb pistou (V)

Chef Action Station

– Made to order mozzarella and burrata
– Vegan cheese (V)
– Preserved persimmon, pickled mustard seeds
– Tartine breads
– Housemade pesto, romesco, tapenade, anchovies in olive oil, assorted olives, assorted vinegars, mostarda

Sweets

– Parfait of boba — compressed honeydew, green tea almond milk mousse, and coffee gelée (V)
– Kumquat Eton mess verrine — pavlova, kumquat jam, tangerine cream, meringue, and kumquat tuile (V)
– Bottomless verticle tart — yuzu and blueberry
– Blackberry spiced layer cake
– Raspberry-lemonade cookie (V)
– Salted caramel brownie cookie (V)
– Double chocolate chip cookie (V)
– Red velvet brownie (V)
– Margarita push pop (V)
– Chocolate pizzelle wafer with vanilla cream and WP chocolate stamp
– Raspberry marshmallow, pistachio sable dipped in dark chocolate
– Dark chocolate and yuzu ravioli (V)
– Red wine winter spice pate de fruit in dark chocolate (V)
– Cranberry honey macaron
– Grapefruit ginger macaron
– Translucent candy lollipop with gold leaf, edible flowers with elderflower essence (V)
– Translucent candy lollipop with silver leaf, edible petals with mango and jalapeño essence (V)
– Ube and coconut cream tart (V)
– Peppermint patty pillow cake with vanilla sable

Chef Action Station

Scooped to order sorbets on Chinese donuts
– Chocolate sorbet (V)
– Coconut and lychee sorbet (V)
– Mandarin sorbet (V)

Boozy Milkshakes

– Bailey’s Irish cream milkshake
– Banana, oat milk, salted caramel, and bourbon (V)
– Orange sorbet old fashioned with bitters granita (V)

Housemade Valrhona Chocolate Bars

– Dark chocolate horchata (V)
– Dark chocolate turmeric, lemon, and ginger (V)
– Dark chocolate cookie & cream (V)
– White chocolate and lavender (V)

Text: Danuše Siering, Foto: Wolfgang Puck

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.