Co je dobré na ochlazení v tropickém horku?

Například čerstvé, chutné mandlové mléko.

Sice je to trochu práce, ale víte, co váš nápoj opravdu obsahuje. Ve většině komerčních mandlových nápojů je ve skutečnosti jen málo mandlí, zato velké množství aditiv pro zvýšení trvanlivosti. Váš domácí nápoj bude obsahovat kvalitní tuky, bílkoviny, vlákniny, vitamíny (A, B1, B2, B3, E) a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, zinek, měď, mangan).

Potřebujete:

• 100 g mandlí (neloupaných)
• 500 ml vody
• trochu sladidla, např. agávový sirup
• špetku soli
• vanilka, skořice

Mandle namočte v dostatečném množství vody přes noc. Namáčecí vodu příští den vylejte a do mixéru dejte mandle a 500 ml čisté vody. Pořadně rozmixujte, přidejte špetku soli, trochu sladidla a upravte kořením podle chuti. Mandlové mléko zůstane v lednici čerstvé 2—3 dny. Doporučujeme nejprve začít s menší částkou, abyste získali počáteční zkušenosti.

Text Danuše Siering

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.