Recept pro zimní měsíce

Třeskutá zima v zimních měsících je období vaty. Během suché zimy především v pozdějších zimních měsících, přibližně od poloviny ledna, se zesiluje vliv vaty.

Vyhýbejte se nachlazení a připravte pečlivě vaše tělo systematickým otužováním na blížící se studené období.
 Ideální je potrava, která usměrňuje vatu, jezte tučnější a výživnější jídla. Tělo potřebuje hodně energie, aby se důkladně zahřálo a prohřálo. Jezte teplá jídla, která zahřívají organizmus, měla by být sladká, kyselá nebo slaná, aby neoslabovala trávící oheň Agni a udržovala vaše tělo v teple.

Mrkev v zelném listu

8 listů bílého zelí
500 ml vody
1 čajová lžička soli
1 1⁄2 čajové lžičky kurkumy
400 g mrkve
2 lžíce ghee
30 g jemně nakrájeného zázvoru
1⁄2 čajové lžičky kurkumy
6 lžic kokosového mléka
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce ghee k opékání
8 malých, čerstvých lístků šalvěje

Smíchejte vodu s jednou lžičkou soli a 1 1⁄2 lžičky kurkumy uveďte do varu. Přidejte zelí a vařte 1 minutu, pak odeberte 8 listů. Listy ponořte opět do vařící vody a krátce povařte a položte na talíř. Mrkev pokrájejte na tenké, podlouhlé kousky. Lehce zahřejte ghee, přidejte zázvor a 20 vteřin zahřejte, přidejte mrkev, kurkumu a sůl a poduste na středním teplotě, dokud není mrkev al dente. Přimíchejte kokosové mléko a citronovou šťávu, uveďte vše do varu a odstavte.
Mrkev rozdělte do zelných listů, srolujte a dřevěným párátkem závitky zajistěte.
 Na pánvi rozehřejte ghee, přidejte lístky šalvěje a 10 vteřin zahřívejte, vložte zelné závity a na nízké až střední teplotě opékejte po obou stranách.

Tip Vhodné pro kapha a vata. Pitta jen v menším množství.

www.sonnhof-ayurveda.at

Text Ayurveda Resort Sonnhof

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

  • Zázračný medvědí česnek 🐻 Má detoxikační schopnosti, pomáhá při trávení, snižuje krevní tlak i bolesti hlavy a posiluje imunitu. Zkuste si z něj vyrobit pesto! Recept najdete na našem webu 🔗
#garlic #pesto #green #recipes #easyrecipes #garlicpesto #howto #veggie #raw #fresh #ingredients #natural #healthyfood #heath #balance #superfood #foodinspo #diy #homemade #ayurveda #ayurvedalifestyle #ayurvediccooking
  • Dobrou chuť! 🍜🥦
#vegan #asiafood #soya #vegetarian #veggie #noodles #ayurveda #dinnertime #whatsonmyplate #whatiate #padthai #soyameat #vegetables #mixyourfood #dinner #brocoli #thaifood #vegethai #worldvegan
  • Nemáte plány na prodloužený víkend? Co takhle opravdu nevšední gurmánský zážitek v norské restauraci Under? 🦞🐟🌊
#restaurantdesign #architecture #sustainable #unexpected #unique #different #unbelievable #experience #foodexperience #snohetta #norway #getaway #tip #ayurveda #fresh #healthy #nature #pure #ayurvedalifestyle
  • První jahody♥️
#strawberry #snack #spring #finally #bowl #fruit #fruitbowl #red #redpink #sweet #springtime #whatieat #whatsonmyplate #whatsonmydesk #ayurveda
  • Jak se vaří v první podvodní restauraci v Evropě? 🦀 Dozvíte se u nás na webu 🔗 #ayurveda #food #plate #seafood #ayurvediccooking #norway #scandinavian #snøhetta #architecture #restaurant #undersearestaurant

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.