Zdravý mrkvový dort

Tento recept vytvořila Laura Koerver, majitelka úspěšného zdravého imbisu v Düsseldorfu „Laura´s Deli“. Nejen, že chutná výborně, ale při jeho ochutnání zůstane uklidněno i naše svědomí. Vždyť ingredience jsou jen samé zdravé pochutiny. A tak může být i alternativou pro vánoční bábovku.

6 lžic mletých lněných semínek
200 ml řepíkatého oleje
150 g kokosového cukru
40 g mouky bez glutenu
40 g ovesných vloček bez glutenu
40 g mandlové mouky
1 lžička skořice
1 lzička prášku do pečiva
trochu soli
300 g nastrouhané mrkve
150 g posekaných ořechů

V misce smícháme lněná semínka s trojnásobným množstvím vody (18 lžic). Zamícháme olej a cukr. Přidáme obě mouky, ovesné vločky, skořici a prášek do pečiva. Poté mrkev a ořechy. Peče se při 180 stupních 60—70 minut. Dort potřeme jogurtem smíchaným s tvarohem a javorovým sirupem, posypeme ořechy. Ozdobit dle fantasie.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.