Zaslíbená země Jižní Tyrolsko — požitek vizuální i kulinární

Hotel Turm ve Völsu Am Schlern s úchvatnými horskými panoramaty.

Ještě v polovině minulého století tu byla jedna jediná noclehárna s tekoucí vodou na pokojích. Hosta, který si stěžoval na kapající kohoutek, svérázný majitel jednoduše vyhodil. Jeho syn, který vede hotel dnes, není o nic méně excentrický, ale vše dělá pro požitek. Svůj vlastní, ale hlavně svých hostů. Umělecký požitek představují zhruba dva tisíce volně přístupných exponátů, obrazů a soch, a to i od Picassa a Dalího a dalších neméně zajímavých umělců. Sbírku založil otec současného majitele, když sem přicházela řada uměnímilovných hostů.

hotel-turm-budova

Nyní ji pečlivě opatruje a rozmnožuje současný patron. Ano, patron je to správné slovo. Rozvětvená rodina spolu se svými nejmladšími členy se pod jeho vedením stará o příjemný pobyt svých hostů. Luxus pro něj znamená moci si dovolit být nezávislý a uskutečňovat své cíle a sny. Osobně si za tímto cílem jde nekompromisně – na rogalu, v sedle harleye nebo v tom koňském.

hotel-turm-stephan

Jeho hosté ocení, že se jako vinař stará o doplňování rozsáhlého vinného listu o vlastní produkty. Jako kuchař dává svůj otisk kulinárním skvostům jihotyrolské kuchyně, u plotny s ním stáli i mimořádní kuchaři jako pánové Witzigmann a Lafer.
Historická „věž” (Turm) se neustále rozšiřovala. Do stran, na terasy s úchvatnými výhledy na hory, dolů do restaurace a sousedních tyrolských jizeb, dále dolů do podzemí se saunou a solnou jeskyní. A nezapomeňme na vnitřní a venkovní bazén.

hotel-turm-tyrolsko

Jedna záležitost se ovšem nenavýšila: počet individuálně zařízených pokojů se směsí antiky a moderny, vybavených podle nároků domácího pána jen ušlechtilými materiály. „Tady není prostor pro padělky,” říká s hrdostí, „žádná překližka, žádná koženka.”
A prostor pro nízkou kvalitu není ani u jídel, nápojů a samozřejmě to platí i pro personál. Patří k nim vlastnosti jako zkušenost, srdečnost, jihotyrolská pohostinnost, ať už to jsou recepční, číšníci, nebo osobitý som-
meliér, který dokáže sofistikovaně poradit s výběrem ze široké nabídky vín. Požitek tak začíná snídaní, uvnitř nebo venku, s pohledem na tyrolské 
hory, a končí pálenkou, večeří pro gurmety nebo zemitou tyrolskou delikatesou, jak je komu po chuti.

hotel-turm-restaurace

V mezičase se nabízejí vydatné túry nebo kratší výlety na Seiser Alm, nejvýše položenou náhorní plošinu Evropy. Lze zamířit také na nákupy do deset kilometrů vzdáleného Bolzana. Málokdy člověk najde místo, kde by byly uspokojeny všechny jeho touhy. Nicméně zde tomu budete skutečně velmi blízko.

Text  Thomas Siering

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

  • Zázračný medvědí česnek 🐻 Má detoxikační schopnosti, pomáhá při trávení, snižuje krevní tlak i bolesti hlavy a posiluje imunitu. Zkuste si z něj vyrobit pesto! Recept najdete na našem webu 🔗
#garlic #pesto #green #recipes #easyrecipes #garlicpesto #howto #veggie #raw #fresh #ingredients #natural #healthyfood #heath #balance #superfood #foodinspo #diy #homemade #ayurveda #ayurvedalifestyle #ayurvediccooking
  • Dobrou chuť! 🍜🥦
#vegan #asiafood #soya #vegetarian #veggie #noodles #ayurveda #dinnertime #whatsonmyplate #whatiate #padthai #soyameat #vegetables #mixyourfood #dinner #brocoli #thaifood #vegethai #worldvegan
  • Nemáte plány na prodloužený víkend? Co takhle opravdu nevšední gurmánský zážitek v norské restauraci Under? 🦞🐟🌊
#restaurantdesign #architecture #sustainable #unexpected #unique #different #unbelievable #experience #foodexperience #snohetta #norway #getaway #tip #ayurveda #fresh #healthy #nature #pure #ayurvedalifestyle
  • První jahody♥️
#strawberry #snack #spring #finally #bowl #fruit #fruitbowl #red #redpink #sweet #springtime #whatieat #whatsonmyplate #whatsonmydesk #ayurveda
  • Jak se vaří v první podvodní restauraci v Evropě? 🦀 Dozvíte se u nás na webu 🔗 #ayurveda #food #plate #seafood #ayurvediccooking #norway #scandinavian #snøhetta #architecture #restaurant #undersearestaurant

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.