Garyho dýňová polévka, kterou milují i děti

Dýňová polévka od našeho ájurvédského šéfkuchaře Garyho Wrighta.

Potřebujeme:
• 400 g dýně hokkaido (upražená)
• 200 g pastinák (upečený)
• 30 g semínek z dýně, slunečnice a sezamu
• půl pórku
• lžička semen koriandru a hořčice
• lžička prášku kurkumy, koriandru a zázvoru
• dle chuti jablečný ocet, omáčka miso, citronová šťáva
• ghí, pepř, sůl, cukr jaggery

Postup:
Všechna semínka naložíme na 20 minut do vody a potom rozmixujeme spolu s upraženou dýní a pastinákem.
V hrnci rozehřejeme trochu ghí, přidáme semena koriandru a hořčice a počkáme, až začnou poskakovat. Přidáme nakrájený pórek a 2 lžičky cukru jaggery; usmažíme dozlatova. Postupně přidáváme jablečný ocet, pak všechna prášková koření a po chvíli rozmixovanou zeleninu se semeny. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10 minut. Vypneme a ochutíme omáčkou miso, citronovou šťávou, solí a pepřem. Ozdobíme lístky koriandru.

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Sledujte nás!

Copyright © 2017 Ayurvedic Breakfast Všechna práva vyhrazena

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Cookies můžete zakázat v nastavení vašeho prohlížeče. Více informací.
Vytvořilo Jakub Vaněk Studio.

Napište nám e-mail na
PLANKVADRAT s.r.o., V sadech 4a, 160 00 Praha 6, IČO 60199318, DIČ CZ60199318

Zdravé články do e-mailu?

Odesláním osobních údajů dáváte souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby marketingových aktivit společnosti PLANKVADRAT, s.r.o.

Formulář byl odeslán, děkujeme.